Skip links

Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde

Met een periodiek bezoek aan de tandarts houdt u uw gebit in uitstekende conditie. Bij Tandartspraktijk Rembrandt bent u verzekerd van hoge kwaliteit mondzorg. Onze algemene tandheelkunde is gericht op het uitvoeren van halfjaarlijkse gebitscontroles en het planmatig verhelpen van algemene gebitsklachten. Wij maken daarbij gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en wij hebben kennis en ervaring met de nieuwste behandelmethoden.

Periodieke controle

Bij de periodieke controle wordt uw gebit gecontroleerd op gaatjes (cariës), de conditie van uw tandvlees (parodontium), de randaansluiting van oude vullingen, de aanwezigheid van tandsteen en eventuele ontstekingen. Afhankelijk van de gezondheidstoestand van uw gebit, worden er kleine overzichtsfoto’s (bite-wings) gemaakt voor een betere inspectie. Indien er een grotere röntgenfoto noodzakelijk is om een uitgebreid behandelplan op te stellen, wordt een orthopantomogram gemaakt. Op deze röntgenfoto is de kaak en het gebit in zijn geheel afgebeeld.


Soorten behandelingen

Een geringe hoeveelheid tandsteen wordt tijdens de periodieke controle verwijderd. Onder algemene tandheelkunde valt het vullen van gaatjes, het kroon- en brugwerk, het trekken van gebitselementen (extracties), wortelkanaalbehandelingen en protheses. U krijgt een restauratie in uw eigen tandkleur. Het vulmateriaal hardt meteen uit, u kunt direct na de behandeling weer eten en drinken. Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd bij een ontsteking in het zenuwweefsel in de tand of kies, of in het kaakbot rond de wortel. Met een goed geplaatste verdoving kunnen de wortelkanalen pijnvrij worden behandeld.


Doorverwijzing naar mondhygiëniste

Bij een grote hoeveelheid tandsteen of een gemiddelde tot ernstige tandvleesontsteking (parodontitis) wordt u doorverwezen naar onze mondhygiëniste. U kunt voor uitgebreide mondzorg door onze mondhygiëniste een aparte afspraak maken. Tandartspraktijk Rembrandt garandeert perfecte, complete zorg voor uw gebit. Onze filosofie luidt: de patiënt centraal. Dit ziet u terug in onze persoonlijke benadering, het inzicht in en overleg over het behandelplan én de inrichting van de praktijkruimte. Wilt u meer informatie over onze algemene tandheelkunde of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan telefonisch (+31 (0)20 226 00 32), per e-mail (info@tandartspraktijkrembrandt.nl) of via het online contactformulier contact met ons op. Wij reageren nog dezelfde dag.


Veelgestelde vragen

De meeste patiënten krijgen van ons het advies om 1 keer per half jaar een gebiedscontrole uit te laten voeren. In sommige gevallen kan het ook 1 keer per jaar.

Röntgenfoto’s worden bij ons uitsluitend op indicatie genomen. D.w.z. dat wij enkel röntgenfoto’s nemen als het noodzakelijk is. Voordat we die röntgenfoto’s nemen leggen wij u eerst uit waarom wij dit willen uitvoeren.

Buiten onze praktijkuren, kunt u voor spoedeisende klachten terecht bij de dienstdoende tandarts van de avond- en weekenddienst.
Telefoonnummer: 06 411 444 06

Buiten onze praktijkuren, kunt u voor spoedeisende klachten terecht bij de dienstdoende tandarts van de avond- en weekenddienst.
Telefoonnummer: 06 411 444 06

Heeft u vragen? Onze specialisten staan u graag tewoord.