Skip links

Mondhygiënist Amstelveen

Een goede gebitsverzorging is méér dan alleen tweemaal per dag uw tanden poetsen en elk halfjaar voor controle naar de tandarts gaan. Een periodiek bezoek aan dé mondhygiënist in Amstelveen garandeert u een optimale gebitshygiëne. De hooggekwalificeerde en ervaren mondhygiënisten in Tandartspraktijk Rembrandt zijn u van dienst met een deskundige mondverzorging en het voorkomen en bestrijden van tandbederf (gaatjes of cariës) en tandvleesaandoeningen. Plan vandaag nog een afspraak in voor een professionele mondhygiënebehandeling, die u een gezond gebit en tandvlees en een stralende lach oplevert.

Afspraak maken

Mondhygiënist Amstelveen

Vele redenen voor een bezoek aan de mondhygiënist

Vele mondproblemen zijn een gevolg van tandplak op en tussen de tanden en kiezen. Tandplak bestaat voornamelijk uit bacteriën. Als tandplak niet wordt verwijderd, ontstaat tandsteenverkalking dat gaatjes en tandvleesontsteking veroorzaakt. De mondhygiënist in Amstelveen kan deze problemen voorkomen. Heeft u last van bloedend tandvlees bij het poetsen, tanden of kiezen die los gaan staan, terugtrekkend tandvlees of rood en gezwollen tandvlees, dat niet meer strak om uw tanden en kiezen sluit? Dan is een bezoek aan onze gecertificeerde mondhygiëniste aan te raden. Dit geldt ook als u regelmatig gaatjes heeft, er vaak tandsteen of aanslag op het gebit ontstaat of u last heeft van een vieze smaak of slechte adem.


Mondhygiënist in Amstelveen richt zich op preventie, behandeling en genezing

De mondhygiënist in Amstelveen richt zich zowel op preventieve zorg (het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen en tandvleesaandoeningen) als op curatieve zorg (behandeling en genezing). Het takenpakket is zeer uitgebreid:

 

  • Het in kaart brengen van de conditie van het tandvlees
  • Advies/voorlichting over voedingsgewoonten, ontstaan cariës/tandvleesklachten en gebitsonderhoud
  • Verwijdering van tandsteen, tandplak en aanslag
  • Aanbrengen van fluoride en sealant en polijsten van vullingen
  • Reinigen van worteloppervlakten onder het tandvlees
  • Het – in opdracht van de tandarts – geven van lokale verdoving en behandelen van nieuwe gaatjes
  • Het maken van röntgenfoto’s en gebitsafdrukken

Verklein de kans op mond- en gebitsproblemen

Met een goede mondhygiëne reduceert u de kans op mond- en gebitsproblemen. Dé mondhygiënist in Amstelveen helpt u aan een schoon en verzorgd gebit en gezond, roze tandvlees, dat stevig om uw tanden en kiezen ligt en niet bloedt tijdens het tandenpoetsen of eten. Mondhygiëne is op elke leeftijd belangrijk, nog meer als u of uw kind een beugel draagt. Voorkomen is beter dan genezen. Bel (+31 (0)20 226 00 32), e-mail (info@tandartspraktijkrembrandt.nl) of gebruik het contactformulier voor het inplannen van een afspraak.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

De meeste patiënten krijgen van ons het advies om 1 keer per half jaar een gebiedscontrole uit te laten voeren. In sommige gevallen kan het ook 1 keer per jaar.

Röntgenfoto’s worden bij ons uitsluitend op indicatie genomen. D.w.z. dat wij enkel röntgenfoto’s nemen als het noodzakelijk is. Voordat we die röntgenfoto’s nemen leggen wij u eerst uit waarom wij dit willen uitvoeren.

Buiten onze praktijkuren, kunt u voor spoedeisende klachten terecht bij de dienstdoende tandarts van de avond- en weekenddienst.
Telefoonnummer: 06 411 444 06

Buiten onze praktijkuren, kunt u voor spoedeisende klachten terecht bij de dienstdoende tandarts van de avond- en weekenddienst.
Telefoonnummer: 06 411 444 06

Heeft u vragen? Onze specialisten staan u graag tewoord.